Descriere
MUSTAR INDIAN CU CHILLI MACHO TEARS
Sunt Chef Sosin, iubitor de pisici și producător local de sosuri și muștaruri artizanale.
Am pornit în iulie 2018 cu două tipuri de muștar: unul dulce, o idee picant și unul cu hrean, sezonier. La momentul respectiv aveam deja trei pisici prin casă: Bursuka, Pisli și Aki. Între timp, portofoliul a crescut la patru tipuri de muștar, două tipuri de chutney, ketchup și dulceața de lapte. A apărut și cea de-a patra pisică, Sosi. Toată activitatea, mai puțin pisicile, s-a mutat în laboratorul nostru din Jilava.
Ingrediente alese
Filozofia mea e simplă: folosesc ingrediente de cea mai bună calitate, care pot fi împărțite în câteva categorii: boabe, miere, oțet (vin), fructe și legume (în cazul celor două sortimente de chutney). Nu avem nevoie și nu folosim coloranți artificiali sau agenți de îngroșare.
De exemplu, boabele de muștar negru pe care le folosesc în trei dintre sosurile noastre de muștar provin din Canada sau ”patria” muștarului. Mierea o primim de la Gramador, un producător local de miere din Focșani. Vinul alb pe care-l folosim la unul din cele patru muștaruri este un Sauvignon Blanc de la VinArte. Hreanul îl achiziționăm de la producători locali.
Fabricat 100% manual
Pentru producție, folosesc o marmită cu elice cu o capacitate de 80 de litri veche de 26 de ani. I-am recondiționat motorul iar un meșter strungar i-a confecționat o elice nouă. Acum zbârnâie fericită. Borcanele le umplem manual, la fel punem și etichetele. Vestea bună e că etichetele se pot dezlipi foarte ușor și fără urme pentru a refolosi borcanele.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.